Tips som kan gi billigere flybilletter

 1. Det klassiske rådet er å bestille flyreisen din så tidlig som mulig. Dette gjelder i mange tilfeller fortsatt, men du må ikke se deg helt blind på dette. Noen ganger velger flyselskapene å prise flybillettene høyt i det de legges ut for å "lufte" markedet og se hvor mye de reisende er villige til å gi for akkurat den avgangen. Hvis du har mulighet til å følge prisene over en periode kan du avvente litt og se om prisene synker. Når prisene evt. stabiliserer seg eller begynner å stige etter en periode med nedgang er det på tide å kjøpe flybilletten. Hvis du imidlertid ikke ønsker/gidder/har tid til å følge med på prisutviklingen vil du oftere få billige flybilletter ved å bestille tidlig enn sent i det lange løp.
 2. Det ultimate tidspunkt for bestilling er 8 uker før reisen. Japanske forskere har konkludert med at man får de billigste flybillettene 8 uker før avreise, og at prisene stiger raskt fra to uker før avreise.
 3. Bestill reisen på ettermiddagen. De samme japanske forskerne har også vist at det ofte er billigere å bestille flybilletter på ettermiddagen enn om morgenen. De mener grunnen til dette er at prisene settes høyt fra morgenen når de fleste forretningsreisene bestilles.
 4. Vær fleksibel. Du bør aldri bestemme deg for nøyaktig når du vil dra før du bestiller flyreisen din. Bare ved å reise til en annen tid på døgnet eller utsette avreisen en dag eller to, kan du spare tusenlapper.
 5. Tirsdager er tradisjonelt den billigste dagen å fly. Lørdager følger som nr. 2 på listen. Grunnen er enkelt og greit at etterspørselen etter flybilletter er minst disse dagene, og at flyselskapene setter prisene lavt for å få forsøke å få fulle fly også disse dagene.
 6. Undersøk om det blir billigere å fly fra og til en mindre sentral flyplass enn den du først hadde tenkt deg. Du må huske å ta evt. økte reisekostnader til og fra den mindre sentrale flyplassen med i betraktningen.
 7. Velg et flyselskap som ikke serverer mat og drikke underveis på korte turer. Å servere et helt fly med gratis mat koster, og dette vil som regel gi utslag på billettprisene.
 8. Unngå overvekt. Pakk alltid mindre enn 20 kg. Du sparer penger og miljøet. (Noen billigselskaper som f.eks. Ryanair opererer med 15 kg.)
 9. Vær alltid oppmerksom på skatter og avgifter når du sammenlikner priser.
 10. Meld deg som frivillig til å ta neste fly hvis flyet ditt er overbooket. Gavekortet eller kontantene du får gjør at reisen din i realiteten blir gratis.
 11. Undersøk om det er billigere å fly med to forskjellige flyselskaper tur/retur. Søk etter enkeltbilletter hos forskjellige flyselskaper eller la søkemotorene som sammenlignes på flybilletter.com kombinere billigste reisealternativ for deg.
 12. Undersøk om du kan få rabatt på flybilletten.
 13. Pakk kun håndbagasje hvis du skal fly innenriks i USA eller fra USA. Her er nemlig gebyr på innsjekket bagasje standard.
 14. Mellomlandinger er kjedelige, men gir deg ofte billigere billetter. Her må du vurdere hva som er viktigst for deg av tid/komfort og penger.
 15. Følg med på kampanjetilbud. Hvis du virkelig ønsker å holde deg oppdatert kan du melde deg på nyhetsbrev hos de forskjellige flyselskapene.
 16. Bestill flyreisen din på flybilletter.com. Vi plukker ut de beste søkeboksene for hvert enkelt kontinet slik at du slipper å bruke masse unødvendig tid på søk som gir deg dårlige priser. God tur!
flybilletter.com