Slik oppgraderer du flybilletten

Oppgradere Flybilletten Businessklasse

Hvis du kan triksene har du mulighet til å oppgradere en vanlig flybillett til en flybillett på første klasse uten at det koster deg noe ekstra. Flybilletter.com lærer deg triksene som kan gi deg muligheten neste gang du skal ut og fly.

Størst sjanse i ferier

Når fly er overbooket og alle standardseter et opptatt, kan du være heldig og få reise på forretningsklasse til tross for at du bare har en standard flybillett. Særlig i ferier er pågangen på forretningsklasse mindre fordi det er færre forretningsreisende. Pågangen på standardbilletter er ofte større, og dermed øker sjansene for at økonomiklassen er overbooket, men at forretningsklassen har ledige seter.

Kun på utenlandsflygninger

For at du skal kunne bli oppgradert fra økonomi- til forretningsklasse sier det seg selv at flyet faktisk må ha en slik deling. Bare flyvninger til utlandet opererer med to avdelte klasser, og du har derfor ikke muligheten til dette på innenlands flyvninger.

Fordeler

Fordelene med å fly forretningsklasse fremfor økonomiklasse er flere.  Du får i de aller fleste tilfeller varm mat, ofte flere sorter vin, champagne og noe godt til kaffen underveis. Alt er selvsagt gratis foran forrhenget i motsetning til bak. Du har større plass til både armer og bein, og setene er ofte bedre å sitte i. På forretningsklasse får du i tillegg får du en våtserviett til å tørke ansiktet med. Det siste kan vel sies å være det minst lukrative ved det å fly forretningsklasse, men det hører med.

Slik gjør du det

Hvis du følger tipsene nedenfor er det større sjanse for at nettopp du blir plukket ut til oppgradering.

  • Ta initiativ. Selv om det ofte er slik at passasjerer med bonuskort hos flyselskapet prioriteres først ved eventuelle oppgraderinger, er det fullt mulig å påvirke resultatet. Hvis du ser at flyet kan gå mot overbooking, kan du spørre i gaten eller ved innsjekking om økonomiklassen er full, og om det er muligheter for oppgradering. Personalet vil ofte gi oppgradering til noen som allerede vet hva dette dreier seg om slik at de slipper å bruke masse tid på å forklare hva som skjer.
  • Vær høflig. Ofte kan personer som oppfattes som hyggelige bli valgt fremfor andre. Opptrer du hyggelig mot personalet på innsjekking og i gaten ellers øker sjansene dine. Ofte kan personalet i innsjekkingen komme med anbefalinger.
  • Still deg til rådighet. Ser du at gaten fylles opp og du mistenker overbooking, kan du gå frem til skranken og stille deg til disposisjon.
  • Bruk pene klær. Hvis du ser ren og pen ut i tøyet vil sjansene øke for at du oppgraderes. Man bør helst gli så smertefullt inn i forretningsklassen som mulig, også klesmessig.
  • Reis alene. Det er størst sjanse for oppgradering hvis du reiser alene. Også to personer sammen kan ha mulighet, men det er sjelden at hele familier får oppgradering.
  • Reis i høytidene. Mindre folk på forretningsklasse og flere folk på økonomiklasse øker sjansen for overbooking.
  • Størst sjanse på populære ruter. Sjansen for overbooking er størst på populære ruter.
flybilletter.com