Få Gratis Flyreise

Gratis Flyreise

(Hvis du er villig til å ta neste fly..)

Overbooking gir deg muligheter

Du har kanskje opplevd at flyet ditt er overbooket og at personalet spør om det finnes noen frivillige som kan tenke seg å ta et senere fly? Opplever du dette, og har tid/anledning til å utsette reisen din noen timer bør du absolutt melde deg som frivillig neste gang dette skjer. Du har nemlig krav på økonomisk kompensasjon som gjør at du i prinsippet kan ende opp med en gratis flyreise.

Hvordan gjør jeg det?

Hvis flyet er overbooket vil du i noen tilfeller få spørsmål om du kan tenke deg å ta et senere fly ved innsjekking. I andre tilfeller vil personalet i gaten på flyplassen annonsere at de har overbooket flyet og spørre om noen kunne tenke seg å ta et senere fly. (Personalet kan også annonsere dette som "denied boarding".) Er du oppmerksom på dette er det bare å melde seg så fort som mulig. Ofte gjelder "førstemann til mølla"-prinsippet. Overbooking av fly gjøres hele tiden, men ofte er det såpass mange som ikke møter opp at det ikke byr på noen problemer. På store utfartsdager, f.eks. rett før jul eller andre høytider, vil de aller fleste som bestiller flybilletter møte opp, og det er større sjanse for at du kan få sjansen til å fly "gratis".

Hvor mye får jeg i kompensasjon?

Du vil ofte få valget mellom en tilgodebeløp hvor du kan reise med samme flyselskap innen ett år, eller få halvparten av denne summen i kontanter.

De mest vanlige summene på tilgodebeløpene er angitt nedenfor.

  • 250€ for flyvninger kortere enn 1 500 km.
  • 400€ for flyvninger mellom 1 5000 km. og 3 500 km.
  • 600€ for flyvninger over 3 500 km.

Finn distansen mellom destinasjoner under "calculate flights".

Hvis forsinkelsen ved å måtte ta et annet fly ikke overstiger 4 timer vil flyselskapene kunne halvere godtgjørelsen. Hvis forsinkelsen blir så stor at det er uforenelig med å bli værende på flyplassen før neste fly går, skal flyselskapet dekke alle dine utgifter. Det inkluderer alt av transport, bespisning, overnatting, telefonutgifter osv. Du skal også tilbys å få gratis returbillett eller transport hjem hvis forsinkelsen blir så stor at du ikke lengre ønsker å dra. Dette gjelder særlig hvis ingen melder seg som frivillige og flyselskapet må plukke ut en person som ikke får reise. Dette skjer heldigvis ikke så ofte.

flybilletter.com